Offerte Informatie

Binnen onze offertes en facturen komt u specifieke onderdelen tegen. Om er voor te zorgen dat u precies weet wat wij u aanbieden en wat u daarvoor van ons mag verwachten hebben we deze pagina ontwikkeld. Het merendeel van de onderdelen worden hier beschreven. Uiteraard geldt dat wanneer er vragen blijven ontstaan u direct contact met ons op kan nemen. Ook wanneer hier onderdelen ziet staan die u mogelijk wil toevoegen aan uw offerte.


ONZE SYSTEMEN

ChampionChip

decoders championchips De introductie van het ChampionChip systeem, meer dan 20 jaar geleden, heeft de wereld van hardloopwedstrijden voorgoed veranderd. Het automatische tijdwaarnemings- en scoringssysteem heeft het leven van evenementorganisatoren, racetimers en lopers over de hele wereld aangenamer gemaakt. Het systeem meet de start-, tussen- en finishtijden van iedere atleet. Resultaten kunnen direct gepubliceerd worden op papier en beeldschermen en geüpload worden naar het internet. Het systeem is geschikt voor meerdere sporten, waaronder hardlopen, wielrennen, zwemmen en triatlons

BiB-Tag

(Max. 4 meter breed)
decoders bibtag Het BiB-Tag systeem wordt bij verschillende grote internationale sportevenementen ook toegepast en heeft zijn diensten dus bewezen. Na afloop van de wedstrijd hoeft u geen chips meer uit te zoeken, de chips die werken op dit systeem kunnen gewoon worden weggegooid. De championchips die veel lopers hebben, storren niet op dit systeem dus kunnen gewoon op de schoen blijven zitten. Het systeem werkt met matten op de grond, waar zelf een vrachtauto overheen kan rijden.

Pro-Chip

decoders prochip Nauwkeurige en betrouwbare resultaten direct na een training of wedstrijd is belangrijk voor atleten. Het ProChip systeem is snel, betrouwbaar en makkelijk in gebruik. Het systeem identificeert alle atleten en meet hun exacte start-, tussen- en finishtijden. Het systeem is geoptimaliseerd voor verschillende sporten, waaronder wielrennen, zwemmen, hardlopen, triatlon, schaatsen, skeeleren en meer.

end faq


CHIP/TRANSPONDERS

ChampionChip

chip championchips De ChampionChip is al ruim 20 jaar een bekent verschijnsel binnen het hardlopen, Bekenkt als de "Gele Chip" zien we deze bij menig wedstrijd voorbij komen. Bij normaal gebruik gaat deze chip levenslang mee. Met de ChampionChip is het mogelijk om tijden tot 5/100 seconde te meten. 

BiB-Tag (Aanschaf)

chip bibtag De deelnemers dragen een startnummer met aan de achterzijde de BibTag. Wanneer de deelnemers over de registratie mat(ten) lopen worden deze gedetecteerd. De kosten van deze Tags zijn opgebouwd uit twee delen, te weten de aanschaf voor alle Tags en het gebruik. Deze kosten zijn voor de aanschaf van alle tags.

BiB-Tag (Registratie/Gebruik)

chip bibtag Om de kosten voor de tags lager te houden betaal je een gedeelte als aanschaf van de tags. Wanneer een tag daadwerkelijk ook geregistreerd/gebruikt wordt, komen deze kosten erbij. Deze kosten worden dus alleen in rekening gebracht op de factuur voor deelnemers die ook daadwerkelijk hebben deelgenomen.

MultiSport-Tag (Aanschaf)

chip multisporttag De deelnemers dragen een bandje met daarin de tag rond hun enkel. Wanneer de deelnemers over de registratie mat(ten) lopen worden deze gedetecteerd. De kosten van deze Tags zijn opgebouwd uit twee delen, te weten de aanschaf voor alle chips en het gebruik. Deze kosten zijn voor de aanschaf van alle tags.

MultiSport-Tag (Registratie/Gebruik)

chip multisporttag Om de kosten voor de tags laag te houden betaald u een gedeelte als aanschaf van de tags. Wanneer een tag daadwerkelijk ook geregistreerd/gebruikt wordt, komen deze kosten erbij. Deze kosten worden dus alleen in rekening gebracht op de factuur voor deelnemers die ook daadwerkelijk hebben deelgenomen.

MultiSport-Tag (Eigen ontwerp)

chip multisporttag We kunnen de Multiesport Tag in uw eigen huisstyle laten maken. Aangezien de Multisport Tag na afloop van het evenement niet ingeleverd hoeft te worden, zien we vaak dat deze als aandenken bewaardt wordt. Op deze manier is het dus een ideaal middel om uw evenementen en mogelijke sponsoren ook na afloop van het evenement een extra achter te laten op de deelnemers. Om de Multisport Tag in u eigen huisstyle te krijgen moeten printers speciaal afgesteld worden, dit zijn de instelkosten. Houdt ook rekenening met een langere levertijd van de Tags (ongeveer 4 weken)

Pro-Chip

chip prochip Bevestig de ProChip aan uw fiets of draag hem om je enkel, met behulp van de band. Detectie antennes zijn geïnstalleerd bij de start en finish van de route en op tussenliggende punten. Als uw ProChip over één van deze antennes gaat, is de exacte tijd gemeten, door het systeem verwerkt en geüpload naar het Internet. 
Met de ProChip weten we tijden tot 3 cijfers achter de komma, hiermee is de PRoChip het meest acurate systeem voor de actieve sport en heeft het zijn sporen reeds gelegd bij grote internationale sportevenementen, zoals de Olimpische Spelen.

end faq


STARTNUMMERS

Startnummers

startnummers Voor de beste hegtig van de BibTag leveren wij alleen de Tyvek nummers. De nummer kunnen volledig gepersionaliseerd worden, of heel simple alleen genummerd. Aan de achterzijde worden direct de juiste Bibtag geplakt (niet wanneer u heeft gekozen voor de MultiSports-Tag). U ontvangt alle startnummer direct vanuit de drukkerij, na afloop kunnen de nummers met de Bibtag gewoon worden weggegooid.

Instelkosten Startnummers

instelkosten De startnummers laten wij drukken bij een drukkerij die ook direct de Bibtags op de achterzijde van het startnummer plakt. Op deze manier is ze foutmarge 0. Dit zijn de kosten om het startnummer in de computer te zetten en deze te gaan printen. Heeft u meerdere ontwerpen betaald u deze kosten per ontwerp.

end faq


EVENT-KIT

Event-Kit - Tijdwaarnemingssysteem

Event-kit decoder De Event-Kit decoder is de hardware die u gebruikt voor de daadwerklijke registratie van de tijden. Middels een event-kit decoder kunt u op 1 locatie tijden registreren, dit kunnen start- en/of finishtijden zijn, maar ok bijvoorbeeld tussentijden, zo lang het maar op dezelfde locatie is. Alle tijden worden direct draadloos naar een online server verstuurd.

Event-Kit - Online platform

Event-kit platform Event-Kit is een volledig doe-het-zelf timingsysteem dat werk via het internet. Middels een inlog die u vanuit ons ontvangt, kijgt u toegang tot uw wedstrijd. Sporttijden bereid uw wedstrijd volledig voor. Op de dag zelf hoeft u alleen nog maar de starttijd aan te geven en de uitslag te accepteren. Volledig geautomatiseerd wordt deze uitslag op het internet geplaatst.

Instructie en demonstratie Event-Kit systeem

Event-kit uitleg Om er voor te zorgen dat u tijdens uw evenement niet voor problemen komt te staan, krijg u een uitgebreide uitleg. Tijdens deze uitleg laten we zien hoe het systeem opgebouwd moet worden. Tevens gaan we uitvoerig in op het online systeem.

Instellen Event-Kit systeem

Event-kit instellen Alle data die verzameld word komt binnen in het on-line systeem, daarom is het belangrijk dat dit prefect aansluit bij uw evenementen en wensen. Sporttijden verzorgt de volledige instellingen van dit on-line systeem.

Event-Kit - Waar dient u zelf voor te zorgen

Event-kit Dit systeem functineerd volledig online. Tijdens het evenement heeft u een computer op locatie nodig die verbonden is met het internet. Mocht u uitslagen direct willen printen dient u uiteraard voor een printer te zorgen. Mogelijk moet de decoder tijdens het evenemnt aan gesloten worden op de stroom, dit kan aan een gewoon geaard stopcontact. Bij normaal gebruik gaat de decorder zeker 6-8 uur mee.

end faq


SPECIFIEK OPEN WATER ZWEMWEDSTRIJDEN

Bij de offerte voor een openwater zwemwedstrijd behoord een checklist. Wanneer u deze niet heeft ontvangen kan u de checklist hier downloaden. Vergeet deze niet in te vullen en met de offerte retour te sturen.

Voorbereiding software en verenigingstasjes

voorbereiden Voordat een sportevenement kan plaatsvinden moet er een hoop gebeuren. De databases moeten voorbereid worden op de elektronische tijdwaarneming, tevens dienen alle chips aan de zwemmers toegewezen te worden. Zodra dit is gebeurt verzorgt Sporttijden tasjes met daarin de chips per vereniging, zodat deze makkelijk op de wedstrijddag uitgedeeld kunnen worden.

Finishdrijver

drijver Sporttijden heeft een eigen drijver waarin het tijdwaarnemingssyteem bevestig kan worden. Deze drijven kan op twee boeien liggen of op 1 boei en aan de andere zijden op een ponton staan. Kom kunnen we de drijven ergens aan ophangen. In overleg kan er ook voor gekozen worden om de detectiemat op een andere manier te bevestigen.

Tijdwaarnemingssysteem

zwemsysteem De tijdwaarneming wordt gedaan door een decoder. Deze decoder berekent de tijden tot in 5/100sec.. Aan deze decoder wordt de detectiemat gekoppeld, dit alles vormt de finish voor de zwemmers.

Startmodule

startmodule Door deze extra module heeft de starter een eigen knop waarop hij de tijd kan starten. Wanneer er niet gekozen wordt voor deze optie dient u als organisatie de scheidsrechter er van op de hoogte te stellen dat hij een (extra) jurylid aansteld voor het starten van de tijd. Dit gebeurt bij de finishlocatie.

Huur van een SET chips

huur chips Voor het gebruik van de chips rekenen wij een huur.We zullen alleen het aantal chips in rekening brengen welke daadwerkelijk gebruikt zijn. U betaald dus niet voor een zwemmer die niet gefinisht is. Wij willen u adviseren om de kosten voor deze chips doortebelasten aan de zwemmers. Op deze manier stimuleert u het gebruik van eigen chips en vermindert dit kosten voor u in de toekomst.

Nazorg

nazorg De chips ontvangen wij bijvoorkeur direct na de wedstrijd of anders binnen 5 dagen na de wedstrijd retour. De chips dienen gebundeld te zijn per 25 (1000-1024, 1025-1049, enz) tevens dienen de bandjes dubbel gevouwen te zijn zodat deze niet aan elkaar kleven. Indien de bandjes met de chips ingelevert worden comform de toelichting, zullen deze kosten voor de nazorg komen te vervallen. De handleiding voor het retourneren van de chips vindt u bij de chips wanneer u deze van ons ontvangt.

Beschadigde polsbandjes

(Begroot 10% van het deelnemers aantal)
polsbandjes Helaas gebeurt het zeer regelmatig dat we chips/polsbandjes retour ontvangen welke volledig kleverig zijn van lijnresten van tape, tevens worden bandjes afgeknipt. Deze moeten worden vervangen, zodat iedere zwemmer een nette set chips met bandjes van ons ontvangt. De kosten voor het vervangen van de bandjes worden aan u doorberekend.

end faq


ALGEMENE KOSTEN

Medewerker/Timer

timer Tijdens een evenement is er altijd minimaal 1 medewerker van Sporttijden aanwezig.
Voordat de wedstrijd begint moet de finish opgebouwd worden, ook moet alle elektronica worden opgebouwd en getest. Tijdens de wedstrijd moeten er verschillende handelingen worden gedaan. Hierbij moet u denken aan het klaar zetten van de verschillende programma’s voor een start en de antennemat actieveren voor de finish.Nadat een programma volledig is gefinisht moet de uitslag opgemaakt/doorgestuurd worden en mogelijk op het internet geplaatst worden, digitaal weergegeven worden op het scorebord en aan de jury bekend gemaakt worden. Ook kunnen er altijd problemen ontstaan tijdens een wedstrijd, de medewerker van Sporttijden is in staat deze problemen dan op te lossen.

Online Inschrijven via Hopasports Hopasports logo

inschrijven Sporttijden werkt nauw samen met Hopasports.
Hopasports is een geavanceerd online inschrijf- en betalingssysteem. Deelnemers komen hierdoor direct in de juiste afstand en catorgorie terrecht in onze software.
Mocht u uw race informatie willen wijzigen kan u dat altijd via uw personlijke/club inlog doen, u beheerd alles dus zelf.
Deelnemers betalen direct via Ideal of een andere beschikbare betalingsmethode. De ontvangen inschrijfgelden maken wij na sluiting van de inschrijving direct (automatisch) aan u over.
Uiteraard geldt dat de bedrijven 100% goedgekeurd zijn en u gegarandeerd u geld krijgt. 
Belangrijkste is dat alle data altijd voor u beschikbaar is en het ook uw data is.

Meer info vindt u op de website van Hopasports: www.hopasports.nl

Live-Timing op het internet

live Sporttijden heeft ook de mogelijkheid de tijden live te laten zien op grote led-schermen. Ook hebben we een online systeem dat de tijden direct live te zien zijn op de smartphone middels een mobile website. Wanneer u graag deze live tijden op uw eigen site wil is dat uiteraard ook geen probleem. Wel is het dan belangrijk dat we vooraf even contact hebben met uw webmaster.

Live Timing

Verloren gegane chips

(Begroot 1% van het deelnemers aantal)
verloren chip De chips die wij gebruiken zijn high tech chips en daardoor zijn ze behoorlijk prijzig. Dit is dan ook de reden dat we chips die we niet retour ontvangen bij u in rekening brengen. We zullen u in de week nadat wij de chips van u hebben ontvangen laten weten welke chips we niet retour zijn gekomen. Uiteraard voorzien we u van de naam en de vereniging van de zwemmer waarvan de chip niet terug is gekomen. Let hierbij op de uiterste inlevertijd van 21 dagen na de wedstrijd (zie offerteblad)

Samenwerkingsovereenkomst

(Alleen als u een samenwerkingsovereenkomst heeft)
samenwerking Sporttijden bied de mogelijk om een overeenkomst sluiten voor meerde jaren, na gelang de overeenskomt krijgt u een (extra) korting over het totale factuur bedrag. Teven kunt u extra korting krijgen door andere klanten aan te brengen.
Heeft u interesse in een samenwerkingsovereenkomst met ons te sluiten voor meerdere jaren kunt u deze hieronder downloaden, vul deze in en stuur deze naar ons toe.

Reiskosten

reiskosten Voor elke gereden kilometer van en naar de wedstrijd, en mogelijk gereden kilometers tijdens een (meerdaags) evenement brengen wij kosten in rekening. Deze worden berekend op basis van google maps, vanaf de postcode 3261 TL

end faq


Detailafspraken over de toezending van chips, bestanden, uitslagen en dergelijke worden ongeveer 4 weken voor het evenement met u gemaakt.

De aantallen zijn gebaseerd op de aantallen die u ons heeft doorgegeven of die wij eerdere jaren gebruikt hebben.
De factuur wordt opgemaakt aan de hand van de daadwerkelijke bestelde/gebruikte aantallen.

Op al onze offertes, facturen en leveringen zijn de algemene voorwaarden van Sporttijden van toepassing.
knop uitslagen